научете повече за

ESSENTIAL OIL

Еssential Oil се занимава с отглеждане на маточина и добиване на етерично масло от ароматната култура. Фирмата се ръководи от Добромир Гатев - агроном, специалист с дългогодишен опит в земеделието и търговията със земеделски продукти и Огнян Георгиев - стриктно управляващ отдел продажби на компанията. Екипът на фирмата държи на високото качество, чистота и ефикасността но продукта, който предлага на пазара. Маслото, което произвеждаме се изкупува за износ, основно за Франция, Германия и САЩ.

обработваема площ на

ESSENTIAL OIL

Ароматната култура Еssential Oil се отглежда в село Овча могила, което се намира в централната част на хълмистата Дунавска равнина. Нашите полета са засяти с маточина, от която се добиваме етерично масло. Засяването, отглеждането и прибирането на реколтата преминават през различни етапи на работа, което коства ежедневна човешка намеса.

За културата (маточина)

Маточината е билка с богато съдържание на етерични масла и голямо търсене на пазара. Нарежда се сред  първите 20 вида лечебни растения, отглеждани в България. Маточината е много широко използвано и отдавна познато лечебно, етеричномаслено и медоносно растение. От маточината се употребяват предимно листата и стръковете, защото те съдържат 0,02-0,04% етерично масло. Съдържанието на етерично масло зависи от сорта на растението.

Приложение на маточината

Маслото от маточина  има светложълт до жълтокафяв цвят. Характеризира се с тревист аромат със свежи лимонени нотки. Поради силния си аромат етеричното масло от маточината се използва в ликьорената, парфюмерийната, козметичната промишленост ,във фармацията и ароматерапията и кулинарията. Маслото стабилизира нервната система - при силно безпокойство, депресия, напрежение, страх и стрес. То притежава мощни антивирусни съставки и помага при настинки и грипове.

Лечебни свойства и действие:

Маточината притежава антиспастични, болкоуспокояващи, нервоуспокояващи, спазмолитични, антимикробни и антидепресивни свойства и анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, антиспазмолитично, болко и потогонно действие.

Дестилация

Етеричните масла добиваме чрез водна дестилация без химикали и на ниско налягане. Дестилацията на водна пара, позната от дълбока древност е процедура, която извлича ароматната субстанция, благодарение на водната пара.Процедурата се състои в това парата да премине през резервоар пълен с ароматни растения. Процедурата дестилация чрез водна пара подобрява със сигурност качеството на продукта, като намалява хидролитичната намеса.

Процес на добиване

1. ОГЪН

2. ВОДА

3. ВОДНА ПАРА

4. АРОМАТНИ РАСТЕНИЯ

5. ВОДНА ПАРА

6. СТУДЕНА ВОДА

7.ТОПЛА ВОДА

8. ВОДА+ ЕТЕРИЧНО МАСЛО

9. ЕТЕРИЧНО МАСЛО

Галерия на нашите поля